Grunderna: Styrelsen har fått in rapporter från de flesta längor och vi är mycket tacksamma för att ni gjorde det något obekväma arbetet med att krypa i grunderna. Tack vare er insats kunde vi hitta ytterligare brister. Dessa blev uppmärksammande av besiktningsmannen under garantibesiktningen och entreprenören har åtgärdat bristerna.  

Stuprören: Nu när det regnar mycket är det ett utmärkt tillfälle att gå ut och titta till era stuprör. Det är viktigt att kontrollera att avrinningen fungerar som den ska. Detta kan vara klurigt att se en dag när det är fint väder, varför vi vill slå ett slag för att gå ut när det regnar. Om man upptäcker ett stopp måste man åtgärda felet. Tänk på att det finns stuprör både på fram- och baksidan. Ännu en viktig sak är att de ska finnas galler/silar i glappet mellan stuprören från taken och rören ner i marken. Detta är av stor vikt för att undvika att löv, bollar och annat skräp kommer ner i avrinningsrören och sätter igen dem. Saknar ni galler/silar finns det i föreningsgaraget, annars kontakta styrelsen så ordnar vi nya.

Parkeringarna: Vi vill upprepa det uppenbara, man får inte parkera sin bil på gräsmattan eller utanför markerade områden. Det finns en parkering och ett garage till var och en, har man behov av ytterligare parkering så finns det parkeringsmöjlighet vid betalparkeringen vid HSB. Gäster ställer sig där det finns ledig plats eller på HSB betalparkering.

Gångvägen: Gångvägarna är just gångvägar och vi vill understryka att man bara får köra in på gångarna om man ska hämta någon sjuk/skadad person eller har tung last. Det är tyvärr några som kör för fort i gångarna mellan husen och vi vill uppmana alla att krypköra om man måste köra där. Det bor många barn i området och de går rakt ut i gången utan att tänka sig för. Det är vi vuxna som måste anpassa oss och tänka oss för.

Årsstämman: Styrelsen arbetar fram förslag för hur vi ska kunna Corona-anpassa årsstämman nästa år. Diskussion pågår och vi återkommer när vi har en plan. Det kommer troligtvis inte bli som vanligt.

Grannsamverkan: Då det förekommit inbrott i vårt område, vill vi i styrelsen uppmana er som planerar att resa under julen att meddela era grannar. Vi får hjälpas åt att se efter varandras fastigheter. Be gärna en granne att se efter posten och rulla undan soptunnan.

Ekonomi: Vi vill också påminna om att sista inbetalningen för året ska vara inbetald senast 30 december. Eftersom det kommer en jul emellan med mycket annat att tänka på och röda dagar, kan det vara bra att lägga in betalningen i förväg så den kommer in i tid. Föreningen har Nordea som bank och ni som betalar in från andra banker behöver ett par extra bankdagar.

Slutligen vill vi passa på att önska alla en fortsatt fin höst och en riktigt god jul!

Styrelsen