Viktig information om TV4-kanalerna och C More

Avtalet mellan Com Hem och Telia som reglerar TV4-kanalerna och C More upphör att gälla den 30 oktober. Om Com Hem inte når en ny överenskommelse innebär det att kunder hos Com Hem riskerar att tillfälligt förlora TV4-kanalerna och C More från och med klockan 23:59 den 30 oktober. Sker detta kommer Com Hem ersätta de berörda kanalerna med ett stort utbud av andra kanaler och förmåner. Följande kanaler kommer sändas tillsvidare i grundutbudet:
Com Hem fortsätter även att frivisa flera stora nyhetskanaler och de är högaktuella mot bakgrund av den pågående pandemin samt inför det stundande valet i USA:

• CNN (Kanalplats 120)
• BBC World News (Kanalplats 123)
• Al Jazeera English (Kanalplats 128)
• Expressen TV (Kanalplats 43)


Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med TV4/Telia så snart som möjligt. Det är Com Hem som sköter förhandlingarna, och inget som vi fastighetsägare i nuläget kan påverka. Vi inväntar en överenskommelse mellan Com Hem och TV4/Telia.

För dig som köpt individuella digital-tv-abonnemang kommer ni få mejl och sms angående ersättningskanaler eller andra förmåner.

Följ de senaste uppdateringarna om förhandlingen på www.comhem.se/aktuellt

Enkäten sammanställd

Nu har vi i styrelsen sammanställt resultatet från enkätundersökningen där ni fick ta ställning till om vi skulle säga upp avtalet med Comhem och Itux när de löper ut. Resultatet av undersökningen visade att de flesta ville ha kvar det som det är så styrelsen låter allt rulla på en ny avtalsperiod.

Höststädning och kontroll av stammarna

Nu är det höst igen och mörkret kommer tidigare och tidigare. Under hösten ansvarar längombuden för att kalla till en städdag i sin länga. Då ska bl.a. grisarna tas bort så att plogbilen kommer fram när första snön faller. Fler instruktioner står på hemsidan. Men utöver detta vill vi denna gång be er kontrollera grunderna igen. Anledningen är att vi önskar få in underlag till en bokad garantibesiktning. Då det av en slump uppdagades att ett rör inte var anslutet till avloppet i en länga (ett fel som både vi själva och tidigare besiktningsmän missat) har vi bokat en extra kontroll innan garantin går ut på utfört arbete som gjorts i grundera. Fredagen den 13 november kommer det därför utföras en garantibesiktning på stammarna. Vi önskar att ni innan dess, t.ex. i samband med er höststäddag i längorna, kryper i grunden och kontroller avloppsstammarna. Lägg särskild vikt på att kontrollera att alla rör är anslutna samt att det inte droppar från rören. Eller är vått under rören. Hittar ni något fel eller misstänkt fel så ska längombudet kontakta styrelsen via mejl till slattenhus@hotmail.com omgående. Det går fint att bifoga bilder och gärna någon beskrivning vart någonstans i längan det är. Då kan vi be besiktningsmännen kontrollera detta och bokföra det i ett protokoll som vi kan ha som grund om vi behöver reklamera något mer fel än det vi redan upptäckt.