God fortsättning alla i Slättenhus Gemensamhetsanläggning! Här kommer viktig info från oss i styrelsen:

Styrelsemedlemmar

Styrelsen har flera avgående medlemmar och vi är jätteglada för att vi fått några intressenter. Dock behöves fortfarande ytterligare en medlem. Det finns både fyllnadsval på ett år, för den som vill prova och se hur det är att arbeta i en styrelse, och tvååriga uppdrag. Även möjlighet att ta posten som ordförande finns om någon med lite erfarenhet vill axla den. Kontakta gärna valberedningen:  Jim Bengtsson, Timotejvägen 19, Simon Ridings, Timotejvägen 27 eller mejla till slattenhus@hotmail.com. Även valberedningen söker två nya personer. Nyval sker på årsmötet.

Årsmötet

Årsmötet är planerat till den 22 februari i Skånhällaskolans bamba. Kl. 18:30 är det infomöte och ca kl. 19:00 börjar årsmöte. Kallelse och dagordning kommer ut senast 31/1. Motioner ska komma in till styrelsen senast 7 dagar före årsmötet enligt våra stadgar, men kom gärna med dom tidigare så hinner vi lägga ut allt på hemsidan och medlemmar hinner läsa dem innan mötet.

Moms

Nya regler gäller för samfälligheter och gemensamhetsanläggningar och vi är numera momspliktiga. Momsen är 25% vilket innebär att vi ev behöver höja kvartalsavgiften motsvarande. Dock har vi inte för avsikt att göra det 2023 utan avvaktar och se hur stor skillnaden är mellan ingående och utgående moms under 2023, innan vi vet hur mycket vi eventuellt behöver höja kvartalsavgiften 2024.

Visma

Bokföringsprogrammet Visma är stort och uppdateras kontinuerligt. Vår kassör Anette önskar lite hjälp om någon är kunnig på det programmet och kan bistå henne lite. Om du kan tänkta dig att ställa upp så kontakta henne på mejl anette.rundgren@outlook.com eller tel 0704 93 55 24

Solceller/energianläggningar

Det är ett ökat intresse i vår samfällighet avseende solceller/solenergianläggningar. Styrelsen för samfälligheten har inga synpunkter på fastighetsägare som vill installera solceller/solenergianläggningar. Dock ligger det i både samfällighetens och fastighetsägarens uppdrag att genomföra underhåll på våra tak. Du som fastighetsägare kan även påverka tätskiksgaranti som delgetts fastigheten i samband med takomläggningen, om solcellerna installeras på felaktigt sätt.

Det finns därför flera viktiga saker för dig som fastighetsägare att tänka på när du installerar solceller/solenergianläggningar.

  • Prata med dina grannar. Det kan vara svårt att se vart ens tak börjar och slutar. Lämna gärna lite plats mellan ditt tak och din grannes tak.
  • Infästningen av solcellerna kan skada tätskiktet på taket. Vid skador av tätskiktet på grund av felaktig infästning räknas det så åverkan och samfälligheten har inte möjlighet att hjälpa fastighetsägaren. Kontakta gärna Hagmans tak tel. 031 22 21 55. Eller AB tätskiktsgarantier i Norden tel. 0727 27 70 20 för rådgivning.
  • Solenergianläggningen ska vara utformad så att underhåll på din fastighets samt din längas fastigheter kan utföras. Några exempel på underhåll som kan behöva utföras av samfällighet eller fastighetsägare (dock inte begränsat till detta underhåll):
  1. Rengöring av hängrännor
  2. Sotning av skorstenar (för fastighetsägare som har)
  3. Lagning/reparation av takkupoler.
  4. Rengöring ventilationskanaler.
  5. Lagning/ reparation av plåtdetaljer (vid skorstenar, ventilationskanaler mm.)
  • Om din solenergianläggning hindrar underhåll på fastigheten måste du som fastighetsägare skyndsamt avlägsna den. Hur du placerar din anläggning minskar tillfällen då det kan komma att behövas. Tänk därför på:
  1. Att det finns utrymme att gå från ena gaveln på längan till den andra.
  2. Att man kan använda fästen för livlina.
  3. Att det finns utrymme att rengöra hängrännor.
  4. Att finns utrymme kring skorstenar, ventilations huvar, avluftare från avlopp, takkupoler med mera.