Extrastämma på onsdag (18/9)

Hej,

Vi i styrelsen vill påminna er om att det är extrastämma nu på onsdag i Skånhällaskolans bamba, klockan 18:30 (OBS! Detta är den nya tiden).

Vi kommer ha en kortare genomgång av tidigare förslag och sedan en omröstning. Är det så att man inte kan medverka fysiskt, men vill göra sin röst hörd, går det utmärkt. Då ber man någon agera ombud åt sig själv. Använd då dokumentet Fullmakt. Detta har delats ut i brevlådan sedan tidigare. Den finns även att finna på hemsidan.

Själva omröstningen kommer ske skriftligt denna gång, och vara en s.k. sluten omröstning. Detta göra av två skäl. Det ena är för att man ska känna sig trygg att rösta på det alternativ man själv tror mest på. Själva röstningen blir inte helt anonym, då styrelsen kommer ta del av resultatet (och givetvis jämföra med den röstandes fastighet, då det är en röst per fastighet som gäller). Det andra skälet underlättar ett eventuellt jakande beslut kring ny eldragning från hem till fastighet. Om vi bestämmer oss för att gå den vägen underlättar det administrationen (och därmed kostnaden) om vi redan från start kan samla in folks underskrifter.

Sprid gärna detta till era grannar, så hoppas vi se så många som möjligt på onsdag.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen

Eloffert och andra dokument

Hej,

Detta inlägg innehåller fem stycken dokument som man möjligen vill ha tittat igenom innan extrastämman den 18 september i Skånhällaskolans bamba. Tre av dokumenten är relaterade till offerten vi har fått av företaget SmartCharge, och två av dokumentet är exempel på hur ett eventuellt servitut kan se ut. Vi gick igenom och pratade om detta på infomötet som var den 21 augusti.

Eftersom staten tillhandahåller bidrag på upp till 50% på sådant som är relaterat till elbilsladdning, även nya elcentraler i hemmet, kan det vara ett bra tillfälle att slå till om man har gått i tankarna på en sådan. Tillvalsoffert för detta finner ni nedan.

Offerter

  1. Offert – Eldragning fastighetsägare till garage. Den offert som är ett av alternativen att rösta på. Denna offert berör samtliga hushåll, och innebär i korthet att el dras från varje fastighet till fastighetsägarens garage. Styrelsens förslag är att detta ska ta från samfällighetens kassa, och därmed inte innebära en extra inbetalning.
  2. Offert – Tillval om ny elcentral / ”proppskåp”. Tillval som varje fastighetsägare att möjlighet att göra. Den enskilda fastighetsägaren står själv för detta.
  3. Offert – Tillval om eldragning till parkering. Otydlig offert dessvärre. Innebär extra inbetalning av fastighetsägaren. Om man vill komma i kontakt med SmartCharge och har frågor kring detta, är deras mail info@smartchargeBRF.se. Man kan även försöka ringa Richard – som leder projektet – på 070 – 767 10 44.

Förslag på servitut

  1. Exempel på servitut. Visar hur ett servitut mellan två fastighetsägare skulle kunna se ut.
  2. Exempel på servitut – bilaga. Visar hur en bilaga skulle kunna se ut.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen