Infobrev från styrelsen

Protokollet från extrastämman ligger nu ute på hemsidan. Här är en länk till protokollet . Här kommer också ett informationsbrev från styrelsen där har vi sammanfattat den viktigaste infon just nu.

Extrastämman

Tack till alla er som kom och deltog på extrastämman i september. Protokollet finner ni på hemsidan (samt som bilaga längst ner i detta utskick) och en av de viktiga punkterna som kom fram var att stämman tyckte att styrelsen skall fortsätta arbeta med att ta fram förslag för hur vi ska kunna ladda elbilar i våra (befintliga eller nya) garage i framtiden. Resultatet av omröstningen finner ni i protokollet. Detta arbete kräver mycket tid och därför finns det en särskild arbetsgrupp för detta. Tobias Öjersson i styrelsen är med i arbetsgruppen och ansvarar för kontakten mellan styrelsen och arbetsgruppen.

Lekplatsen

Ny lekplatsgrupp valdes också på stämmen och består av både nya och gamla medlemmar. De har för avsikt att hinna göra några fler arbetsuppgifter på lekplatsen i år. Se protokollet om du vill kontakta någon i gruppen eller hjälpa till med något.


Övervakningskameror

Det har varit flera inbrott i våra garage på sista tiden och några fastighetsägare har då valt att sätta upp övervakningskameror på parkeringen. Detta är dock olagligt att göra på allmän plats och fastighetsägarna är informerade om detta och kamerorna skall inte bara kopplas ur utan även tas ner. Vill man ha kamera på allmän plats måste man söka tillstånd för det.
 

Höststädning

Varje höst ansvarar längombuden för att kalla till en städdag i längan. Syftet är att se över området inför vintern. Grisarna som hindrar biltrafik skall tas bort så att snöröjning kan ske när den första snön faller. Buskar som hänger ut i gångvägen eller som skymmer sikten för vår gångbelysning skal också klippas ner.

Kvartalsavgiften, viktig info

Glöm inte betala kvartalsavgiften om 3 000:- senast 30 september till Plusgirot: 429218-1. Nästa datum är ändrat. Det brukade vara den 31 december, men då många inbetalningar då hamnar på vårt konto i januari ställer det till det för oss när vi gör vårt årsbokslut. Vi skulle därför önska att man betalade in kvartalsavgiften senast den 28 december istället.

Märk inbetalningen med Holmåkra eller Timotej samt gatunummer. Ingen annan info önskas, eftersom vi inte kan namnet på alla som är folkbokförda i området och vilken fastighet dom i så fall betalar för. Er adress är som ett OCR-nummer och gör att vi vet att just er fastighet har betalt avgiften.

Spolning av dagvattenledningar

Elkabeln som låg i ett av våra avloppsrör är nu urkopplad och spolbilen kommer och spolar röret inom de närmaste. Därefter är alla våra för spolade i år och vi hoppas att avrinningen ska fungera bra i höst när nederbörden ökar.

Fukt i grunderna

Det börjar närma sig byte av avfuktare i våra grunder och inför detta kommer vi i styrelsen ta in konsulter för att hitta den bästa av lösning för att fortsatt hålla våra grunder torra. Vi väljer i dagsläget mellan att köpa in en liten avfuktare till och ställa ut i andra ändan av varje länga, eller köpa in en ny avfuktare med högre kapacitet och koppla ur den gamla helt.

Infomöte och extrastämma på onsdag 18:30

Alla dokument inför årsmötet ligger ute på hemsidan (sedan i februari) och vi vill här bara påminna om att man gärna får gå in och titta på de dokument som vi bordlade till extrastämman. Hoppas att många kan komma och att vi får ett säkert möte i Coronatider. Väl mött!

Hälsningar Styrelsen!